Avcılar Straponlu Escort Ayşenur
Et, yumurta ve kurubaklagiller: Protein ve demir kaynağı olan bu gıdalar; beyin, kas, kemik ve dişlerin gelişiminde ve kan yapımında görev almaktadır.
C Vitamini: Demirin bağırsaklardan emilimi, mikroorganizmalara karşı bağışıklık ve metabolizmadaki birçok faaliyette görev alan C vitamini, doğal yollardan alınmalıdır. Portakal, mandalina, limon, çilek, domates, greyfurt, kırmızı biber, yeşil biber, karnabahar, lahana gibi meyve ve sebzelerde bulunmaktadır. Her gün tüketilmesinde fayda vardır, çünkü C vitamini vücutta depolanmaz.
Kalsiyum: Gebeliğin 8. Haftasından itibaren bebeğin kemik ve dişlerinin gelişiminde büyük rol oynayan kalsiyum da oldukça önemli bir mineraldir. Gebelik döneminde vücut, normalin 2 katı kadar kalsiyum ihtiyacı duyduğundan kalsiyum bakımından zengin gıdalarla beslenmek gereklidir. Peynir, süt, yoğurt, yeşil yapraklı sebzeler kalsiyum içeren gıdalardır.
Folik Asit: Bebeğinizin Merkezi Sinir Sistemini’nin gelişmesinde rol alan Folik Asit, gebeliğin ilk haftalarından itibaren alınması gerekmektedir. Taze yeşil sebzelerden karşılayabileceğiniz folik asit, vücutta depolanmadığından ve gebelik döneminde daha çok ihtiyaç duyulduğundan her gün tüketilmesinde fayda vardır. Ispanak, karnabahar, fındık, yer fıstığı gibi gıdaları tüketebilirsiniz.
Lifli Gıdalar: Anne adaylarının sıklıkla karşılaştığı kabızlık durumlarında oldukça faydalıdır. Tüm sebze ve meyveler lif bakımından zengin olduğundan her gün bolca tüketilmesinde fayda vardır. Kepekli ekmek, kuru üzüm, pırasa, barbunya, kayısı, esmer pirinç ve kuruyemiş çeşitlerinde bolca bulunmaktadır.
Protein: Gebelikte protein ihtiyacı da artacağından kırmızı ve beyaz et, süt ve süt ürünleri, balık, yumurta, kurubaklagiller gibi protein bakımından zengin gıdaları tüketmelisiniz. Ayrıca balık, bebeğinizin zeka gelişiminde de önemli derecede katkıda bulunmaktadır.